QBricks
past ook op
andere merken

Aanstaande dinsdag bouwen HKU-studenten het Prinses Máxima Centrum met 23.000 Q-Bricks steentjes na

Op dinsdag 10 december vanaf 10 uur bouwen studenten van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) het Prinses Máxima Centrum na in Hoog Catharijne (Utrecht) met 23.000 Q-Bricks steentjes. In dit nieuwsbericht vind je meer informatie over deze speciale actie, inclusief een impressie van dit grote bouwwerk.

Op 10 december organiseert een studentenprojectteam van de HKU in opdracht van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie een evenement ter aankondiging van de bouw van een nieuw medisch centrum die in 2014 op De Uithof van start gaat. Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie gaat ervoor zorgen dat de overlevingskans van kinderen met kanker in de toekomst van 75% naar 95% verhoogd wordt. Het centrum brengt zorg en onderzoek op één locatie samen. In 2016 zal het Prinses Máxima Centrum haar deuren openen. Meer informatie over het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie is beschikbaar op www.prinsesmaximacentrum.nl.

Architectuur

Het gebouw is ontworpen door LIAG architecten en bouwadviseurs. De opdrachtgever aan het woord over het pand: "LIAG is er in geslaagd een herkenbaar icoon te creëren dat als landmark in haar omgeving staat. Zij geeft uitstekend inzicht in de relatie tussen binnen en buiten, de ontvangsthal, en de aansluiting van het gebouw bij de omgeving, de schaal en de hoogteaccenten. De hoofdroute door het gebouw is tevens ontmoetingsruimte en creëert een natuurlijk verloop tussen binnen en buiten".

De artist's impression van het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Hoog Catharijne Utrecht

Het evenement vindt plaats in Hoog Catharijne te Utrecht waar het centrum in het klein zal worden nagebouwd. Voorbijgangers kunnen een steentje meebouwen en ook de ambassadeurs van het centrum zullen aanwezig zijn. Zodra het bouwwerk af is, zal dit eerst enkele dagen in Hoog Catharijne tentoon worden gesteld. Vervolgens wordt het model in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht) getoond waarna het haar eindbestemming zal vinden in het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

23.000 bouwstenen

Het bouwwerk heeft een oppervlakte van 2,5 bij 2 meter en bevat 23.000 Q-Bricks bouwstenen in verschillende kleuren. Zowel de bouwstenen, grondplaten als accessoires levert Q-Bricks tegen kostprijs. Graag dragen wij ons steentje bij aan dit goede doel. Tevens is het vanwege de grootte een uitdagend bouwproject en biedt het kansen om de naamsbekendheid van Q-Bricks te vergroten.

Voorbereidingen

De projectgroep heeft het bouwwerk als voorbereiding eerst digitaal gebouwd. Q-Bricks heeft de studenten hierbij voorzien van advies. Verder heeft Q-Bricks een aantal bomen en auto's van bouwstenen gemaakt om de omgeving rondom het gebouw aan te kleden.

Uiteraard is Q-Bricks tijdens de bouwdag op Hoog Catharijne ook aanwezig. Foto's van de bouw van het model zullen na afloop op deze website gepubliceerd worden, evenals in verschillende media.

Foto's

Alle 23.000 bouwstenen die nodig zijn om het bouwwerk te maken
Digitale weergave van de bouwplaten die de ondergrond vormen
De bouwplaten die de ondergrond van het bouwwerk vormen
De bomen zijn alvast klaar om rondom het bouwwerk te plaatsen
Ook de auto's zijn voorbereid om rondom het bouwwerk te plaatsen

E-mailnieuwsbrief van Q-Bricks bouwstenen

Van tijd tot tijd versturen we een digitale nieuwsbrief met nieuws over Q-Bricks. Zodoende blijf je op de hoogte van nieuwe producten, bouwideeën en andere interessante ontwikkelingen. Meld je aan via het formulier en je ontvangt automatisch de volgende nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze gratis e-mailnieuwsbrief >