QBricks
past ook op
andere merken

Nieuw bouwidee van Q-Bricks: schaakspel

Met bouwstenen kun je niet alleen mooie bouwwerken maken, maar ook een bordspel bouwen. Wat dacht je van een schaakspel waarbij het schaakbord en de schaakstukken uit bouwstenen bestaan? Om daadwerkelijk te kunnen schaken, zijn de pionnen duidelijk van elkaar te onderscheiden, zowel qua vorm als kleur.

Schaken is een van de oudste bordspellen. Het schaakbord bestaat uit 32 witte en 32 zwarte velden. Beide spelers beschikken over 16 schaakstukken, namelijk 1 koning, 1 koningin, 2 torens, 2 lopers, 2 paarden en 8 pionnen. Het doel van het spel is om de koning van de tegenstander schaakmat te zetten.

Zowel het speelveld als de schaakstukken kunnen met Q-Bricks bouwstenen worden gemaakt. Dit bouwidee is ontworpen door driedimensionaal kunstenmaker René Klarenaar. De komende tijd zullen we ook andere bouwideeën van René op deze website plaatsen. We wensen je veel bouw- en schaakplezier!

Bouwidee bekijken >

E-mailnieuwsbrief van Q-Bricks bouwstenen

Van tijd tot tijd versturen we een digitale nieuwsbrief met nieuws over Q-Bricks. Zodoende blijf je op de hoogte van nieuwe producten, bouwideeën en andere interessante ontwikkelingen. Meld je aan via het formulier en je ontvangt automatisch de volgende nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze gratis e-mailnieuwsbrief >