Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over de producten van Q-BRICKS? In dit onderdeel worden verschillende vragen beantwoord. De vragen zijn op onderwerp gesorteerd. Komt jouw vraag niet in de lijst voor? Neem dan gerust contact met ons op.

Inhoudsopgave

Q-BRICKS producten

Past Q-BRICKS op Lego?

Ja, de afmetingen van Q-BRICKS zijn exact hetzelfde als de bouwstenen van Lego. Zodoende past Q-BRICKS uitstekend op bouwstenen van andere merken, zoals Lego, Sluban, Cobi en Megabloks.

Is Q-BRICKS goedkoper dan Lego?

Ja, Q-BRICKS bouwstenen zijn goedkoper dan Lego stenen.

Heeft Q-BRICKS dezelfde kwaliteit als Lego?

De bouwstenen van Q-BRICKS worden gemaakt van dezelfde soort kunststof als Lego, namelijk ABS (acrylonitril-butadieen-styreen). De bouwsteentjes passen goed op merken zoals Lego, Sluban, Cobi en Megabloks die dezelfde pasvorm gebruiken.

Is het toegestaan om bouwstenen te maken die op Lego passen?

Ja, het patent op gestapelde blokjes waarover Lego jarenlang beschikte, is in 1988 verlopen. Sindsdien mogen ook andere fabrikanten soortgelijke bouwstenen maken. Dit is goed voor de consument aangezien er meer keuze is in bouwsteentjes, bijvoorbeeld wat betreft prijsniveau.

In welke kleuren is Q-BRICKS verkrijgbaar?

Q-BRICKS is verkrijgbaar in 34 kleuren. Zie de pagina Kleuren voor meer informatie.

Past Q-BRICKS op bouwplaten van Lego?

Ja, Q-BRICKS bouwstenen passen uitstekend op bouwplaten van Lego en andere merken.

Vanaf welke leeftijd is Q-BRICKS geschikt?

Q-BRICKS bouwstenen zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zit er garantie op Q-BRICKS?

De garantietermijn van onze producten bedraagt 1 jaar. Is er onverhoopt iets mis met het door jou ontvangen product? Neem dan contact op met de verkoper indien je het product via een (web)winkel hebt gekocht. Indien je het product rechtstreeks bij ons hebt gekocht, kun je contact met ons opnemen. Het product wordt kosteloos vervangen indien sprake is van een onvolkomenheid.

In welke formaten is Q-BRICKS beschikbaar?

De bouwstenen van Q-BRICKS zijn verkrijgbaar in 9 formaten, namelijk met 1×1, 1×2, 2×2, 2×3, 1×4, 2×4, 1×8, 2×8 en 1×12 noppen. Daarnaast bieden we plaatjes (plates), tegels (tiles) en bouwplaten aan.

Waar wordt Q-BRICKS gemaakt?

Q-BRICKS wordt gefabriceerd in de Europese Unie. De fabriek en het magazijn bevinden zich in Slovenië. Vanuit die locatie worden de bestellingen verzonden.

Waarin wordt Q-BRICKS verpakt?

Q-BRICKS wordt verpakt in transparante, kunststof doosjes of transparante, kunststof koffers met een handvat en klikmechanisme voor de sluiting. De verpakkingen van Q-BRICKS zijn uitermate geschikt voor hergebruik; de stenen kunnen hierin bewaard worden.

Is het mogelijk dat jullie de bouwstenen bedrukken?

Ja, op verzoek is het mogelijk om bedrukte bouwstenen te leveren. De opdruk kan bestaan uit een tekst, logo of symbool in meerdere kleuren. Het gaat hierbij om maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op om de wensen te bespreken.

Zijn jullie bouwstenen nieuw, oftewel niet eerder gebruikt?

Ja, de bouwstenen van Q-BRICKS zijn nieuw en zodoende niet tweedehands. De bouwstenen worden rechtstreeks vanaf de fabriek aan jou geleverd.

Is het mogelijk om Q-BRICKS bouwstenen te huren?

Nee, wij bieden geen bouwstenen te huur aan.

Wat zijn de afmetingen van Q-BRICKS 4×2-bouwstenen?

Lengte: 32 mm, breedte: 16 mm en hoogte: 9,6 mm (exclusief noppen).

Q-BRICKS kopen

Waar is Q-BRICKS te koop?

Alle Q-BRICKS producten kunnen via deze website gekocht worden via het onderdeel Producten.

Kan ik Q-BRICKS uitproberen?

Op verzoek kunnen we enkele bouwstenen per post naar je opsturen zodat je je kunt overtuigen van de kwaliteit van Q-BRICKS. Neem hiervoor contact met ons op.

Kan ik ook losse bouwstenen bij jullie kopen?

Ja, Q-BRICKS verkoopt losse bouwstenen aan consumenten en bedrijven. Je kunt deze losse bouwstenen kopen kopen via deze website.

Kan ik bij jullie op rekening betalen?

Neem contact met ons op indien je op rekening wenst te betalen.

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Indien je via deze website een bestelling hebt geplaatst, heb je het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retour sturen dien je zelf te betalen. Indien je gebruik maakt van dit herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Q-BRICKS geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen. We zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten.

Heb je een andere vraag over Q-BRICKS?

Neem dan gerust contact met ons op. Op de contactpagina vind je onze contactgegevens.

Contact opnemen
  • Past op Lego
  • Hoge kwaliteit
  • Scherp geprijsd
  • Veel kleuren
  • Gemaakt in de EU