QBricks
past ook op
andere merken

Over Q-Bricks Bouwstenen

Oneindig bouwplezier

Aan bouwstenen van Q-Bricks kun je onbeperkt plezier beleven. De enige beperking is je eigen creativiteit. Dankzij de vele kleuren die we aanbieden, zijn allerlei verschillende creaties mogelijk.

Het maken van bouwwerken met Q-Bricks stimuleert de fantasie en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van kinderen. En omdat de producten van Q-Bricks voordelig geprijsd zijn, heb je extra veel bouwstenen tot je beschikking om de mooiste bouwwerken te maken. Op deze website vind je bovendien verschillende bouwideeën, van gebouwen tot voorwerpen en van dieren & planten tot voertuigen.

Voor jongens en meisjes

De Q-Bricks bouwstenen zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Vanwege de grootte van de bouwstenen raden we een minimale leeftijd van 4 jaar aan. Ons assortiment bestaat uit maar liefst 12 kleuren waarin zowel jongens als meisjes vast hun favoriete kleur aantreffen. Voor elk bouwwerk zijn toepasselijke kleuren beschikbaar. Een regenboog aan mogelijkheden!

Q-Bricks bouwstenen zijn een gunstig alternatief voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, huisartsenposten, ziekenhuizen en tandartspraktijken. Maar ook erg geschikt voor wachtruimtes van autogarages, kapsalons, kantoren en winkels.

Belangrijke vaardigheden

Voor de ontwikkeling van kinderen is speelgoed erg belangrijk. Door middel van speelgoed kunnen ze spelenderwijs belangrijke vaardigheden opdoen. Denk hierbij aan nauwkeurige handcoördinatie, praktische problemen oplossen en ruimtelijk inzicht ontwikkelen.

Daarnaast stimuleert het de creativiteit omdat kinderen eindeloos verschillende bouwwerken kunnen maken. En als samen met vriendjes en vriendinnetjes wordt gebouwd, wordt ook gewerkt aan sociale vaardigheden zoals samenwerken en delen. Zodoende is spelen met bouwstenen niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam!

Geschikt voor grote projecten

Q-Bricks is niet alleen geschikt voor jonge bouwers; ook ouderen maken met onze stenen de mooiste bouwwerken. Vaak gaat het hierbij om grootschalige projecten waarvoor veel bouwstenen nodig zijn. Een voorbeeld van zo'n project is het Prinses Maxima Centrum bestaande uit 23.000 Q-Bricks steentjes dat in december 2013 door HKU-studenten in Hoog Catharijne (Utrecht) werd gebouwd.

Vanwege de scherpe prijzen is Q-Bricks bij uitstek geschikt voor grootschalige projecten. Bij ons kun je losse bouwstenen van dezelfde soort en/of kleur vanaf 250 stuks bestellen.

Hoge kwaliteit bouwstenen

De bouwstenen van Q-Bricks zijn gemaakt van dezelfde hoogwaardige ABS-kunststof als de bekende bouwstenen uit Denemarken, namelijk acrylonitril-butadieen-styreen. Zodoende zijn onze bouwstenen erg solide en gaan ze een leven lang mee.

De kwaliteit komt ook tot uiting bij de kleur van de bouwstenen. Alle stenen van een bepaalde kleur hebben precies dezelfde tint en zijn ongevoelig voor verkleuring. Oftewel, je kunt werkelijk jarenlang plezier beleven aan de bouwstenen van Q-Bricks.

Combineren met andere merken

Aangezien bouwstenen van Q-Bricks precies even groot zijn, passen onze stenen naadloos op andere merken zoals Lego, Sluban, Cobi en Megabloks. Dat betekent ook dat Q-Bricks stenen op bouwplaten en andere bouwelementen passen.

Zodoende is het mogelijk om een bouwwerk van Q-Bricks stenen op een bouwplaat te maken en onderdelen zoals deuren, ramen en dakpannen, wielen en banden op Q-Bricks stenen te bevestigen. Op die manier maak je jouw bouwwerken nog mooier en kun je jouw bestaande collectie bouwstenen en Q-Bricks door elkaar gebruiken.

CE-gecertificeerd

De bouwstenen van Q-Bricks zijn CE-gecertificeerd. CE staat voor 'Conformité Européenne'. Dergelijke producten voldoen aan de geldende Europese regelgeving. De CE-markering staat garant voor veilig gebruik van producten, wat bij speelgoed uiteraard zeer belangrijk is.

Dit betekent onder meer dat onze bouwstenen vrij zijn van schadelijke stoffen. Q-Bricks voldoet aan de EN-norm 71-3. Q-Bricks wordt bovendien in de Europese Unie gefabriceerd.