QBricks
past ook op
andere merken

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over de producten van Q-Bricks? In dit onderdeel worden verschillende vragen beantwoord die we op onderwerp hebben gesorteerd.

Komt jouw vraag niet in de lijst voor? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We zijn je graag van dienst.

Producten

Past Q-Bricks op Lego?

Ja, de afmetingen van Q-Bricks zijn exact hetzelfde als de bouwstenen van Lego. Zodoende passen de stenen van Q-Bricks uitstekend op bouwstenen van andere merken, zoals Lego, Sluban, Cobi en Megabloks.

Is Q-Bricks goedkoper dan Lego?

Ja, Q-Bricks bouwstenen zijn goedkoper dan Lego stenen.

Heeft Q-Bricks dezelfde kwaliteit als Lego?

De bouwstenen van Q-Bricks worden gemaakt van dezelfde soort kunststof als Lego, namelijk ABS (acrylonitril-butadieen-styreen). De bouwsteentjes passen goed op merken zoals Lego, Sluban, Cobi en Megabloks die dezelfde pasvorm gebruiken.

Is het toegestaan om bouwstenen te maken die op Lego passen?

Ja, het patent op gestapelde blokjes waarover Lego jarenlang beschikte, is in 1988 verlopen. Sindsdien mogen ook andere fabrikanten soortgelijke bouwstenen maken. Dit is goed voor de consument aangezien er meer keuze is in bouwsteentjes, bijvoorbeeld wat betreft prijsniveau.

In welke kleuren is Q-Bricks verkrijgbaar?

Q-Bricks is verkrijgbaar in de volgende 12 kleuren:

Andere kleuren zijn op aanvraag beschikbaar; neem hiervoor contact met ons op.

Past Q-Bricks op bouwplaten van Lego?

Ja, Q-Bricks bouwstenen passen uitstekend op bouwplaten van Lego, BanBao en andere merken.

Vanaf welke leeftijd is Q-Bricks geschikt?

Q-Bricks bouwstenen zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De bouwstenen van Buggi zijn geschikt vanaf 1,5 jaar.

Zit er garantie op Q-Bricks?

De garantietermijn van onze producten bedraagt 1 jaar. Is er onverhoopt iets mis met het door jou ontvangen product? Neem dan contact op met de verkoper indien je het product via een (web)winkel hebt gekocht. Indien je het product rechtstreeks bij ons hebt gekocht, kun je contact met ons opnemen. Het product wordt kosteloos vervangen indien sprake is van een onvolkomenheid.

In welke formaten is Q-Bricks beschikbaar?

De bouwstenen van Q-Bricks zijn verkrijgbaar in 5 formaten, namelijk met 4x2, 4x1, 2x2, 2x1 en 1x1 noppen.

Waarom staat er 'Klix' op de bouwstenen van Q-Bricks?

'Klix' en 'Quix' zijn de oude namen van Q-Bricks. Alle stenen die nu geleverd worden, zijn voorzien van de letters 'QB' op de noppen. Dankzij de naamsvermelding op de bovenkant van de bouwstenen kun je deze altijd van andere merken onderscheiden.

Waar wordt Q-Bricks gemaakt?

Q-Bricks wordt gefabriceerd in de Europese Unie. Het magazijn bevindt zich in Slovenië; vanuit die locatie worden de bestellingen verzonden.

Waarin wordt Q-Bricks verpakt?

Q-Bricks wordt verpakt in transparante, kunststof doosjes (300 stenen) of transparante, kunststof koffers met een handvat en klikmechanisme voor de sluiting (750 stenen). De verpakkingen van Q-Bricks zijn uitermate geschikt voor hergebruik; de stenen kunnen hierin bewaard worden.

Is het mogelijk dat jullie de bouwstenen bedrukken?

Ja, op verzoek is het mogelijk om bedrukte bouwstenen te leveren. De opdruk kan bestaan uit een tekst, logo of symbool in 1, 2, 3, 4 of 5 kleuren. Aangezien het hierbij om maatwerk gaat, is dit alleen geschikt voor zakelijk gebruik. Neem vrijblijvend contact met ons op om de wensen te bespreken.

Zijn jullie bouwstenen nieuw, oftewel niet eerder gebruikt?

Ja, de bouwstenen van Q-Bricks zijn nieuw en zodoende niet tweedehands. De bouwstenen worden rechtstreeks vanaf de fabriek aan jou geleverd.

Is het mogelijk om Q-Bricks bouwstenen te huren?

Nee, wij bieden geen bouwstenen te huur aan.

Wat zijn de afmetingen van Q-Bricks 4x2-bouwstenen?

Lengte: 32 mm
Breedte: 16 mm
Hoogte: 9,6 mm (exclusief noppen)

Kopen

Waar is Q-Bricks te koop?

Alle Q-Bricks-producten kunnen via deze website gekocht worden op de pagina Kopen.

Kan ik Q-Bricks uitproberen?

Ja, je kunt gratis 5 Q-Bricks bouwstenen aanvragen zodat je je kunt overtuigen van de kwaliteit. Binnen enkele dagen heb je ze in huis.

Kan ik ook losse bouwstenen bij jullie kopen?

Ja, Q-Bricks verkoopt losse bouwstenen aan consumenten en bedrijven. Je kunt deze losse bouwstenen kopen via deze website. Hiervoor geldt een minimum van 250 bouwstenen per gekozen kleur en formaat.

Kan ik bij jullie op rekening betalen?

Neem contact met ons op indien u op rekening wenst te betalen.

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Indien je via deze website een bestelling hebt geplaatst, heb je het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retour sturen dien je zelf te betalen. Indien je gebruik maakt van dit herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Q-Bricks geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten.