Q-BRICKS in de praktijk: workshops door Veranderschap

Q-BRICKS in de praktijk: workshops door Veranderschap De bouwstenen van Q-BRICKS bieden veel verschillende toepassings­mogelijkheden. Naast uiteraard als speelobject worden onze bouwstenen ook ingezet voor zakelijke doeleinden zoals relatiegeschenken en workshops. Zo zet organisatiecoach Dimitri van Gaal van Veranderschap uit Berghem de bouwsteentjes van Q-BRICKS in tijdens workshops voor bedrijven. In dit interview vertelt hij hoe hij dat doet en wat de reacties van de deelnemers zijn.

U bent trainer/coach en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van procesverbetering en gedragsbeïnvloeding. Op welke wijze gebruikt u daarbij de Q-BRICKS-bouwsteentjes?

Ik gebruik de Q-BRICKS bij een workshop over procesverbetering volgens de Lean-methode. De deelnemers bouwen dan volgens een vastgesteld proces met 6 werkstations een robot. Hoewel het proces in de eerste ronde lijkt op wat veel productiebedrijven toepassen, komt er na 10 minuten nog steeds geen product uit de gesimuleerde fabriek. De deelnemers gaan op zoek naar de oorzaken in de productiemethode en verbeteren het proces stap voor stap. In de laatste ronde zijn ze in staat om met 4 werkstations in dezelfde tijd 30 producten af te leveren. De workshop laat de deelnemers zien wat de nadelen van een traditionele productie-aanpak zijn en geeft ze handvatten om hun eigen processen te verbeteren.

Wat zijn de reacties op de methode waarbij de bouwsteentjes worden gebruikt?

Ik gebruik de methode vooral bij productiebedrijven. De mensen op de werkvloer zijn niet gewend om een hele dag in een training te zitten. Met deze aanpak wissel ik theorie en praktijk af en hebben de deelnemers ook echt wat te doen. Daarmee is de workshop leuk en leerzaam!

Hoe bent u bij Q-BRICKS terecht gekomen?

Ik heb Q-BRICKS gevonden op het internet, tijdens het zoeken naar betaalbare bouwstenen. Het aanbod van Q-BRICKS had voor mij voldoende diversiteit in vorm en kleur en was vele malen goedkoper dan de originele Lego-stenen. De Q-BRICKS passen overigens ook prima op de originele Lego-stenen en zijn van vergelijkbare kwaliteit.

Heeft u misschien tips / aanbevelingen voor ons?

Ik ben zeer tevreden over zowel het product als de levering en de service. Ik kan me voorstellen dat het aanbod in vorm en kleur voor sommigen nog iets te beperkt is. Dat zou Q-BRICKS langzaamaan kunnen uitbreiden. Verder zou ik veel reclame maken en daarmee jonge gezinnen proberen te bereiken. Ik merk tijdens de workshop dat mensen geïnteresseerd zijn in goedkope bouwstenen.

Wil je op de hoogte blijven van Q-BRICKS?

Meld je dan aan voor de e-mailnieuwsbrief van Q-BRICKS.

Inschrijven voor nieuwsbrief
  • Past op Lego
  • Hoge kwaliteit
  • Scherp geprijsd
  • Veel kleuren
  • Gemaakt in de EU