Romeinse stad nagebouwd met Q-BRICKS bouwstenen

Romeinse stad nagebouwd met Q-BRICKS bouwstenen Max Beijne maakte met bouwsteentjes van Q-BRICKS en Lego een deel van een Romeinse stad. In het bouwwerk zijn hoofdzakelijk standaardbouwstenen gebruikt; alleen de bogen zijn speciale Lego-elementen.

In deze Romeinse stad zijn onder meer de volgende zaken te zien: een aquaduct, een theater, een tempel, een insula (Romeinse hoogbouw) en een domus (wat wij nu een villa/landhuis noemen). De domus is geheel op schaal gebouwd en gebaseerd op een domus italica. De daken zijn verwijderbaar waardoor onder andere het compluvium en impluvium zichtbaar zijn (regenwater valt via het complivium in het implivium).

Verder bestaat het bouwproject uit een bakkerij (het dak is eraf te halen zodat het interieur - molens en ovens - zichtbaar is), een thermopolium (winkeltje voor levensmiddelen), een triomboog met restanten van een oude weg en een dasilica, een statig gebouw met veel bogen (in dit geval in L-vorm). In een dasilica werd recht gesproken en werden goederen verhandeld.

Dit uitgebreide bouwwerk geeft aan dat Q-BRICKS uitstekend te combineren is met oude en nieuwe Lego-bouwstenen en -elementen.

Wil je op de hoogte blijven van Q-BRICKS?

Meld je dan aan voor de e-mailnieuwsbrief van Q-BRICKS.

Inschrijven voor nieuwsbrief
  • Past op Lego
  • Hoge kwaliteit
  • Scherp geprijsd
  • Veel kleuren
  • Gemaakt in de EU